top of page
Marble Surface
Blog: Blog2

Crno bijeli interijeri nude eleganciju koja traje vječno

Updated: Dec 16, 2022

Da je jednostavnost pametan odabir kada je u pitanju i uređenje doma, najbolje potvrđuju crno-bijeli interijeri koji neovisno o modnim trendovima kradu pažnju i nude eleganciju koja traje vječno. Ljepota ovog dueta u interijeru upravo je u njihovom kontrastu. Bijela daje elegantan izgled i prozračnost, dok crna unosi dramatičnu i senzualnu notu u svaku priču.Osim toga, bijeli tonovi vizualno prostor čine većim, dok crni daju onaj završni touch cijeloj priči.


Donosimo vam nekoliko ideja kako provesti crno-bijelu kombinaciju u svom domu.

U većini hodnika su uglavnom bijeli zidovi i bijela vrata pa monotoniju te prostorije razbijte kombinirajući manje komade namještaja u crnoj boji i zanimljivu tapetu u crno bijeloj verziji. Ekstravagantno i originalno izgledaju crno-bijele tapete. U ovom slučaju, izaberite geometrijski uzorak, elemente prirode ili čak životinjski svijet. Fantazija i kreativnost su dobrodošli. Crno ogledalo jednostavnih linija i bijeli konzolni stolić izgledat će fantastično na ovako upečatljivu tapetu.


Bijele kuhinje već su dugo trend u interijerima i odabirom bijele kuhinje sigurno nećete pogriješiti niti će vam kroz određeno razdoblje dosaditi. Zašto ne biste monotoniju bijele razbili kontrastnim crnim pločicama ili dodavanjem gornjih elemenata u crnoj boji? Ubacite li i dekor drva u svoju kombinaciju, vašoj kuhinji ste dodali i dašak topline.


A ako ste jedan od onih koji su lišeni straha od crne boje u interijeru i želite crnu kuhinju, ali vas muči pitanje hoće li prevelika količina crne boje na jednom zidu previše zatamniti vaš prostor, odaberite donje elemente u crnoj boji, a umjesto gornjih odaberite otvorene bijele police. Mramorne bijele pločice i ručke u zlatnoj boji dodat će ovakvoj kuhinji i dašak luksuza.

Crno bijela kuhinja s mramornim i zlatnim detaljima

Većina će vas odabrati bijeli namještaj ako se radi o maloj spavaćoj sobi, no uz pravilan odabir tkanina različitih uzoraka vašu bijelu sobu možete napraviti itekako zanimljivim prostorom. Odvažite se i kombinirajte različite geometrijske uzorke na jastučnicama ili zavjesama.

Geometrijski uzorak u spavaćoj sobi

Statement zidovi domovima daju dozu karaktera, a ako takav jedan planirate u svojoj spavaćoj sobi, on može biti i u vidu crno-bijele tapete s točkastim uzorkom. Ovu monotonu kombinaciju utoplite dodavanjem žute boje. Kad se radi o monokromatskom uređenju doma, toplinu ćete postići ubacivanjem drva te kombiniranjem različitih tekstura. U takvim kombinacijama čak i sobe sa zidom u crnoj boji odavat će dojam topline. Crna i bijela su neutralne boje pa ih možete kombinirati s bilo kojom drugom bojom.

Jastučnice u nekoj toploj boji kao što je narančasta ili žuta dovoljne su da upotpune dojam i unesu malo topline u spavaću sobu.

Crno bijela soba s dekorom drva

Kad se radi o monokromatskom uređenju doma, toplinu ćete postići ubacivanjem drva te kombiniranjem različitih tekstura. U takvim kombinacijama čak i sobe sa zidom u crnoj boji odavat će dojam topline.


Primjena stakla u crno-bijelim interijerima dodatno će naglasiti elegantnost prostora. Staklo kao transparentan materijal zadržat će željeni kolorit, ali i uvesti profinjenost tako da će se stakleni blagovaonski stol odlično uklopiti u vašu crno-bijelu blagovaonicu.


Crno-bijeli interijer ne isključuje široku paletu boja pa možete ublažiti kontrast uz pomoć sivih detalja. Sjajne površine, ogledala i staklo savršeno će se uklopiti u dekor prostorije jer je njihova upotreba jedan od načina vizualnog proširivanja prostora.


Životinjki uzorak
Zlatni metalni dodaci za toplinu i dojam luksuza

I dok ne morate razmišljati koju boju fotelje ili kauča izabrati jer ste se za vašu koloritnu kombinaciju već odlučili, pobrinite se vašem dnevnom boravku dati i svoju finalni touch. Kontrast je već postignut kombinacijom ove dvije boje, a jastučnice u zebra i gepard uzorku će savršeno sjesti na bijeli kauč jednostavnih linija. Mramorni stolić, zlatni detalji pa čak i poneki srebrni ukras tu su da vašem dnevnom boravku daju luksuznu notu.4 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page